Укладено Меморандум про співпрацю між УАФТ та САФТ

Вчора, 04.12.2022, між громадською організацією “Українська Асоціація фізичної терапії” та молодіжною громадською організацією “Студентська асоціація фізичних терапевтів” було підписано меморандум.

Метою Меморандуму є організація та розширення співпраці в напрямку покращення, розвитку та удосконалення освітнього процесу для професії фізичний терапевт в Україні.

????????Зокрема, УАФТ як єдиний уповноважений представник професії “фізичний терапевт” в Україні в рамках цієї угоди визнає САФТ як єдиний офіційний голос та уповноважує представляти інтереси осіб, що навчаються на здобуття професії фізичного терапевта в Україні на українському та міжнародному просторі.

Відповідно до Меморандуму передбачено проведення заходів та подій, що стосуються освітнього процесу для професії фізичний терапевт; вироблення спільних і узгоджених позицій з освітніх питань для професії фізичний терапевт; створення спільних проектів з освітньою, професійною чи соціальною спрямованістю; розробка, випуск та/або публікація наукових, навчальних, методичних, інформаційних, довідкових та інших матеріалів і видань, що стосуються освітнього процесу для професії фізичний терапевт, а також моніторинг стану кількості осіб що навчаються на здобуття професії фізичного терапевта, кількості ЗВО, що навчають та збір інших статистичних даних.

????Підписаний документ означає про створення прямого механізму об’єднання членства  САФТ та УАФТ відповідно до встановлених критеріїв, отримання доступу до ресурсів, що  допомагатимуть у процесі навчання та можливості бути залученим у створенні цих ресурсів.  

Таке рішення відкриває участь членам САФТ бути залученими до міжнародних студентських ініціатив у напрямку фізична терапія та формувати становлення українського студентського представництва у напрямку фізична терапія на міжнародній арені, створювати нові, стійкі міжнародні комунікації з іншими студентськими асоціаціями напрямку фізичної терапії.

➡️➡️➡️ Ознайомитися із Меморандумом можна на сайті УАФТ